Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2009. ВІННИЦЯ. Студенти найбільшого міського вузу отримали благословення на навчання

Першокурсники Вінницького національного медичного університету, яких у неділю, 30 серпня, урочисто посвячували у студенти, отримали Боже благословення на навчання. Святковий молебень звершив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.
Ректор вузу В.М. Мороз, представляючи архієрея, зазначив, що владика свого часу також був студентом вінницького медінституту, а тепер є його духовним батьком, котрий бере активну участь у житті своєї колишньої «alma mater» і, за усталеною традицією, благословляє на навчання нове покоління медиків.
Архієпископ Симеон у вітальному слові до студентів наголосив на важливості обраного ними шляху служіння людям та закликав докладати усіх зусиль, аби стати достойними представниками найблагороднішої з професій.
«Медики, як і священики, мають бути готовими йти до хворого будь-якої хвилини — чи вдень, чи вночі, і нести йому полегшення, заспокоєння та зцілення, — зазначив владика. — А для того щоб допомога лікаря була кваліфікованою й корисною, треба багато й наполегливо вчитися. На це вас сьогодні благословляє Церква і благословляє сам Господь Бог».
Після молебня владика Симеон окропив студентів святою водою, після чого майбутні лікарі підходили за благословенням до архіпастиря й отримували з його рук іконки Божої Матері «Пантанасси», яка славиться благодатними зціленнями від різних важких хвороб.
Прес-служба Вінницької єпархії