Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.08.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі столиці

У день пам’яті святих мучеників Флора та Лавра, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Свято-Вознесенський Флорівський жіночий монастир столиці, де у головному храмі обителі звершив Божественну літургію.
Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, а також духовенство монастиря.
За богослужінням Блаженніший Владика нагородив настоятельку обителі ігуменю Антонію (Фількіну) орденом «450 років перенесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері». Вітаючи матушку ігуменю, Владика Митрополит побажав їй заступництва й допомоги Пречистої у несенні послуху на чолі Флорівської обителі, який є добрим прикладом для насельниць і віруючих.
Після Літургії Архіпастир відправив подячний молебень та підніс свої Первосвятительські молитви до святих мучеників Флора та Лавра, після чого привітав богомольців зі святом:
«Сьогодні ми відзначаємо день пам’яті мучеників Флора та Лавра ― заступників цієї святої обителі ― і радіємо тому, що Господь сподобив нас зібратися разом у цьому святому місці, щоб піднести Богові молитви, вдячність і славослів’я, принести наші прохання, щоб Спаситель був милостивий до нас завжди й послав нам благодать, як у тимчасовому житті, так і в майбутньому», — відзначив Блаженніший Владика.
Насамкінець, Предстоятель благословив черниць і вірян образочками Почаївської ікони Божої Матері.
orthodox.org.ua
Фото: fotolitopis.in.ua