Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.08.2009. ПОЛТАВА. В Місіонерській семінарії відбулись вступні іспити

Цими днями в семінарії триває один із найважливіших періодів — вступні іспити та підготовка до початку нового навчального року.
25 серпня молебнем в Семінарському храмі в ім’я преподобного Нестора Літописця Печерського розпочалися вступні іспити на стаціонар богословсько-місіонерського та регентського відділень.
Вступні іспити очолив ректор семінарії архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. З 63 чоловік, що подали документи, успішно склали іспити 47 абітурієнтів.
Хлопці та дівчата із різних єпархій України та з закордону показали комісії загалом непогані знання із Священної Біблійної історії та катехізису, історії Православ’я на Русі та загальноцерковної історії, літургіки. Абітурієнти також продемонстрували вміння правильно читати богослужбовою церковнослов’янською мовою та співати.
Хоча не всі абітурієнти витримали іспити, більшість із вступників, за думкою приймальної комісії, були достойними бути зарахованими на перший курс.
По завершенні іспитів відбулося засідання Педагогічної Ради Семінарії. Під головуванням Ректора, архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, викладацька корпорація розглянула результати вступних іспитів і ухвалила рішення щодо зарахування абітурієнтів. Було розглянуто низку важливих питань семінарського життя. Серед них затвердження плану роботи телевізійного місіонерсько — катехізаторського проекту «Вірую», затвердження нової форми навчальної програми для студентів заочного відділення, використання нових технологій іконописання.
Педагогічна Рада, що відбулася після вступних іспитів, відзначила позитивну сторону світської освіти нових студентів Місіонерської семінарії та обговорила можливе застосування їх знань на користь місії.
Після Педагогічної наради до актового залу семінарії були запрошені вступники. Владика-ректор оголосив рішення про зарахування абітурієнтів. Владика привітав студентів-першокурсників та їхніх батьків із початком нового етапу життя і несення важливого послуху Матері-Церкві.
Після оголошення списків зачислених на навчання абітурієнтів та поздоровлення владики-ректора нові студенти покинули семінарію, щоб знову прибути сюди 31 серпня.
Прес-служба епархії