Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2009. ПОЛТАВА. Архієпископ Филипп взяв участь у святкуванні Дня незалежності України

Православна Церква завжди жила радощами і болем народу, освячуючи своїм благословенням всі малі й великі події народного життя.
В день 18-ї річниці незалежності України Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип взяв участь в урочистих заходах присвячених цій даті.
Урочистості розпочались з покладання квітів і мітингу біля пам’ятника Кобзареві України Т.Г. Шевченку.
Після покладання квітів, урочиста процесія на чолі з першими особами міста та області пройшли до пам’ятника «Загиблим Запорізьким козакам».
Біля пам’ятника у виконанні хорового колективу прозвучав Гімн України, після чого до слова був запрошений міський голова Андрій Матковський та голова обласної Ради Олександр Удовиченко.
Міський голова та голова обласної Ради привітали мешканців та гостей Полтави з річницею Незалежності нашої Держави, а також вручили премії імені Самійла Величка визначним діячам науки і культури Полтавщини.
Після чого до пам’ятного Хреста були покладені квіти.
Після офіційної частини свята Високопреосвященніший Владика разом з представниками влади відвідали старовинний храм Полтави освячений на честь Нерукотворного образу Спасителя, де ознайомилися з ходом будівництва дзвіниці.
Після відвідань храму поважні особи пройшли по центральній вулиці міста, яка в цей святковий день перетворилась на імпровізований музей історії і сучасності культури нашого краю.
На виставкових майданчиках були представлені експонати Полтавських музеїв, кераміка, вироби з металу, малюнки дітей з школи мистецтв, українські вишиванки та багато іншого чим славиться наша Полтавська земля.
Пресс-служба єпархії