Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.08.2009. ПОЛТАВА. Священники передали інституту літературу для викладання предметів морально-етичного спрямування

За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, архімандрит Філарет (Звєрєв) передав Полтавському обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників літературу для викладання предметів морально-етичного спрямування.
Секретар єпархії та проректор із наукової роботи Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії передав присутнім педагогам — учасникам серпневої педагогічної наради — добрі побажання та привітання із початком нового навчального року від керуючого архієпископа Филипа.
Отець Філарет зазначив, що ті завдання, які ставить перед собою сучасна педагогіка, неможливі без духовного морального компоненту.
«Інакше питання, чому підліток має любити цю землю і поважати тих, хто живе поруч, так і не будуть мати відповіді. А всі ми бажаємо, щоб із наших дітей вирослі справжні Люди, тому так важливо прислухатися до мудрих Шевченкових слів:
Якби ми вчились так, як треба,
То мудрість би була своя.
І ми, прилучаючи дитину до скарбів традиціної для України православної духовності, виховуємо в ній нащадка не просто славних, але й святих предків. Тоді в нас є шанс на майбутнє», — зазначив архімандрит Філарет.