Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.08.2009. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Звершено першу Літургію у новозбудованому храмі обласного центру

Урочисто було відслужено першу Літургію у храмі на честь Різдва Христового міста. Довгих 15 років будувався цей храм, в основному на пожертви православних віруючих. Тому сльози радості 9 серпня були на очах у всіх, хто став свідками цієї урочистої події, адже з грудня 1989 року православні мешканці міста не мали можливості молитися у храмі. Одна громада молиться у приміщенні дитячого садочка, а друга — у тимчасовому будинку біля нового храму. І ось Господь сподобив принести першу безкровну жертву у новому храмі, яка була принесена єпископом Івано-Франківським і Коломийським Пантелеімоном у співслужінні численного духовенства єпархії.
Особливої святковості цій події додало те, що в цей день свята Церква вшановувала пам’ять святого великомученика й цілителя Пантелеімона, який є небесним покровителем владики. Тому подвійне свято й подвійна радість сповнювали серця всіх присутніх.
У вітальному слові владика Пантелеімон щиро привітав духовенство, парафіян та гостей з таким знаменним днем, подякував усім, хто вклав у будівництво цього храму свої сили, кошти та молитви. Найбільш активних парафіян владика відзначив своїми грамотами, інших — подарунками, та все ж найціннішим подарунком, якого заслужили усі, була спільна молитва у новому храмі, за що й дякували правлячому архієреєві.
Вітаючи архіпастиря з днем ангела, віряни відзначили особисту допомогу і внесок владики у сприяння завершенню будівництва храму. Щирі й сердечні слова привітання на адресу іменинника звучали від духовенства, чернецтва, парафіян храму та численних гостей, церковного комітету, хору, представників Держобладміністрації, молоді та дітей.
Владика Пантелеімон подякував усім присутнім за те торжество, яке влаштувала і підтримала ввірена йому паства, і благословив прибулих на свято своїм архіпастирським благословенням та святою водою.
Протоієрей Володимир Боєчко/orthodoxy.org.ua