Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2009. ЛУЦЬК. Відбулась зустріч випускників Волинської духовної семінарії 1999 року

11 серпня, священнослужителі-випускники Волинської Духовної семінарії 1999 року відзначали 10-річний ювілей закінчення духовного освітнього закладу. З цієї нагоди у Свято-Покровському храмі Луцька було відслужено Божественну Літургію та Подячний молебень, які очолив ректор ВДС митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Окрім випускників владиці співслужили почесний ректор Волинської Духовної семінарії протоієрей Петро Влодек і духівник ВДС благочинний Луцької округи протоієрей Никанор Шимко, урочисто виголошував єктинії протодиякон Ростислав Петров.
Владика Ніфонт звернувся до ювілярів зі словами подяки за те, що вони ревно несуть пастирське служіння на ниві Христовій, і за те, що не забувають своєї духовної школи. На згадку про зустріч Його Високопреосвященство подарував ювілярам книги, ікони Божої Матері «Пантанаса» і диски з відеофільмом про візит на Волинь святішого Патріарха Кирила. Випускники у свою чергу подякували Митрополиту і всім присутнім за молитви, настанови та теплі слова вдячності і подарували для семінарського храму хоругви.
Після богослужіння отці згадали роки навчання у стінах семінарії, де вони готувались до пастирського служіння, мріяли і будували плани на майбутнє. Промислом Божим випуск 1999 року приніс багато плодів на ниві Христовій. Випускники служать у єпархіях України і за її кордоном, несе монастирський послух архімандрит Сергій (Данкулич), три священнослужителі несуть послух благочинних: протоієрей Тарасій Огородник – Маневицький благочинний, протоієрей Сергій Никонюк – Кримненський благочинний і протоієрей Василій Сергійчук – Ковельсько-Введенський благочинний (Володимир-Волинська єпархія).
Зі скорботою згадали і трьох спочилих братій, які у молодому віці відійшли до Господа – це ієрей Володимир Лебедюк, протоієрей Віктор Брич і убієнний ігумен Ілія (Хамаза) – трагічна смерть якого сколихнула православних Волинян .
У турботі і пастирських трудах швидко проминули десять років для випускників. Так само швидко пройшов і день зустрічі. З оптимізмом і легким смутком від’їжджали отці до своїх домівок; вони знають – попереду у них серйозна праця на благо Церкви, випробовування і, якщо буде на те воля Божа, ще не один ювілей
Прес-служба Волинської єпархії