Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.08.2009. ПОЛТАВА. Владика Филип дав інтерв’ю з приводу візиту Святішого Патріарха Кирила

6 серпня, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип зустрівся із журналістами обласної державної телерадіокомпанії «Лтава». Метою зустрічі, котра пройшла в Спасо-Преображенському Мгарському монастирі стало інтерв’ю, яке владика дав з приводу десятиденного візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну.
В першу чергу журналістів цікавило питання про цілі приїзду Патріарха в Україну, а також результати візиту. Владика розповів, що основною метою прибування Святішого Патріарха Кирила на Україні стало молитовне спілкування з єпископатом, духовенством та паствою Української Православної Церкви, а саме звершення спільних богослужінь, проповідь Слова Божого.
Поставлена ціль була досягнута — Патріарх відвідав 7 єпархій та 9 монастирів, одже мав змогу поспілкуватися з вірянами різних частин України. Широта географії візиту була пояснена прив’язкою до знаменних дат, проте здебільшого обумовлена була бажанням Святішого Патріарха побачити релігійну ситуацію в Україні в цілому, поспілкуватися з людьми.