Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.08.2009. ТЕРНОПІЛЬ. Рідновіри звинувачують громаду УГКЦ та «Тризуб імені Степана Бандери» у знищенні релігійних святинь

Організація сповідників «Родове вогнище рідної православної віри» (рідновіри) звинувачують священиків Бучацької єпархії Української греко-католицької церкви у знищенні святині рідновірів – капища Перуна, яке встановлене з південного боку села Саджівці Гусятинського району Тернопільської області.
Про це заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН Верховний волхв України-Русі, голова Родового вогнища Рідної православної віри отець Володимир Куровський та його другий заступник отець Богумир Миколаїв.
«Третього серпня поблизу села Саджівці греко-католицькі священики та найняті ними молодики з організації «Тризуб імені Степана Бандери» спалили та осквернили капище Перуна – місце паломництва рідновірів. Місцеві православні рідновіри, які захищали капище, були побиті та пограбовані», — сказав В.Куровський.
За його словами, після цього греко-католицькі священики встановили на цьому місці хрест та провели літургію. «Міліція та СБУ, незважаючи на наші звернення, не вжили жодних заходів, щоб попередити цей акт вандалізму», — повідомив Верховний волхв.
У свою чергу Б.Миколаїв додав, що зараз декілька рідновірів, які захищали свою святиню, перебувають у лікарні з переламами ребер та струсом головного мозку. «Вандали «від віри» збивали людей. Прикриваючись Богом, ці люди ще й пограбували нас – зірвали золотий ланцюжок, забрали мобільний телефон, годинник та гаманці», — зазначив він.
Б.Миколаїв звернувся до Президента України Віктора Ющенка, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з вимогою «припинити тисячолітній геноцид слов’ян». «Далі так тривати не може. Це призведе до прямого розв’язання релігійної війни. Але ми будемо завжди діяти виключно в рамках закону. Ми собі ніколи не дозволимо подібних дій», — заявив він.
УНІАН