Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.08.2009. ЛУЦЬК. Розпочав роботу православний табір

По благословенню керуючого Волинською єпархією митрополита і Волинського Ніфонта розпочав роботу православний табір «Стежинка добра», що відкрився у Свято-Троїцькому жіночому монастирі села Старосілля Маневицького району.
Під час перебування в монастирі діти відвідують богослужіння, виконують монастирський послух, займаються в майстернях: бісероплетіння, м’якої іграшки, художній та керамічній студіях, уроках флористики.
Оскільки табір було організовано православною недільною школою, розклад дня тут особливий. Щоранку й щовечора діти стають на спільну молитву. Старші з них чергують, допомагають на кухні та прибирають територію. Після ранкових молитов отець Ніфонт (Омельчук) – викладач Волинської Духовної семінарії та організатор і керівник табору — проводить з дітьми бесіду, під час якої пояснює наймолодшим зміст молитов, а також дає духовну настанову малечі на весь день. З дітками працюють студенти семінарії.
Завданням організації табору є духовне зростання вихованців, тож кожен наступний день присвячується якійсь християнській чесноті, а ввечері діти аналізують, чи вдалося їм наблизитися до неї, стати на сходинку вище.
Вже за кілька днів перебування в таборі зміну в дитячій поведінці помітили не лише вихователі, а й самі діти. Вони стали критичнішими до себе, призвичаївшись і придивившись до інших, відтак спілкуватися між собою стало набагато простіше.
До дітей також завітав і владика Ніфонт. Владика розповів дітям про історичний шлях Православ’я на Волині, про сучасне релігійне життя у Луцьку і Волинській єпархії. Також Його Високопреосвященство відповів на численні запитання, які в основному стосувались вибору священицького і монашеського життєвого шляху, монастирського побуту і уставу.
Владика, відповідаючи на поставлені запитання, зацікавив дітвору історіями з життя відомих пастирів Православної Церкви, розповів про радість і труднощі, з якими стикаються ті, хто обрав нелегкий шлях духовного життя. На завершення бесіди митрополит Ніфонт подарував дітям календарі єпархіального видавництва та солодощі. Після зустрічі владика оглянув приміщення табору.
Прес-служба Волинської єпархії