Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.07.2009. ВОЛОДИМИР – ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулось престольне свято у Зимненській обителі

19 липня, коли Церква вшановує пам’ять праведної діви Іуліанії, княжни Ольшанської у Зимненській обителі особливе свято, адже саме цій волинській святій присвячено один з храмів обителі.
Цього дня Божественну літургію у монастирі очолив Преосвященніший єпископ Никодим. Після богослужіння владика привітав сестер обителі та богомольців зі святом і побажав невпинного молитовного заступництва праведної діви Іуліанії.
Храм в ім’я святої праведної Іуліанії Ольшанської розміщено у будівлі, яка протягом віків відома як терем князя Володимира. Саме тут, за переданням, мешкав Великий князь під час перебування на Волині. У древності на цьому місці розміщувалася домова церква.
Після відродження Зимненського монастиря в 1991 році церква в ім’я праведної Іуліанії – Волинської святої діви, стала першим монастирським храмом воскреслої обителі.
Інтер’єр храму вражає своєю красою та затишком. Привертає увагу високомистецький іконостас. Серед церковних святинь – шановані ікони Володимирська та Покрова, а також ікона з часткою мощей святої праведної Іуліанії, княжни Ольшанської.
Прес-служба єпархії