Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.07.2009. КИЇВ. Керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан зустрівся з кардиналом Джованні Лайолою

Архієпископ Митрофан, привітавши кардинала від імені Блаженнішого Митрополита Володимира, розповів про підготовку до візиту Патріарха Московського Кирила до України, а також торкнувся питання дехристиянізації Європи, яка відмовляються визнати свої християнські корені. В свою чергу кардинал Джованні Лайоло згодився, що в межах Європейського Союзу християнство втрачає свої позиції, і відзначив, що можливий вступ до європейської спільноти такої багатої християнськими традиціями країни як Україна сприяло б духовному збагаченню Європи. Хоча, на думку дипломата з Ватикану, це питання залежить виключно від волевиявлення українського народу. Представник Ватикану також поділився своїми враженнями від України взагалі та від відвідання Києво-Печерської Лаври зокрема, яку він жартом назвав «Ватиканом» Української Православної Церкви.
На завершення зустрічі архієпископ Митрофан подарував кардиналу Лайоло книгу «Предстоятель», де йдеться про служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, а також Києво-Печерську ікону Божої Матері та «Києво-Печерський патерик» англійською мовою.
В зустрічі також взяли участь голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун) та співробітник Відділу протоієрей Миколай Данилевич.
orthodox.org.ua