Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.07.2009. ХУСТ. Духовенство та віруючі відсвяткували 15-ти річчя єпархії

21 липня Хустська єпархія відсвяткувала 15 років з дня утворення. В святковому богослужінні у день Казанської ікони Божої Матері, яке проходило у Свято-Троїцькому чоловічому монастирі м. Хуст-Городилово, крім правлячого архієрея – архієпископа Хустського і Виноградівського Марка, взяли участь єпископ Мефодій (перший керуючий архієрей Хустської єпархії), архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн (третій керуючий архієрей Хустської єпархії) та єпископ Івано-Франківський та Коломийський Пантелеїмон. Владикам співслужили більше 40 священнослужителів та гостей єпархії.
Після святкової Літургії був відслужений молебень, після якого архієпископ Марк подякував владикам та всім присутнім за участь у єпархіальному торжестві, а також виразив надію, що з Божою допомогою та по молитвам всіх зібраних на свято, Хустська єпархія буде розвиватися.
Після богослужіння всі бажаючі зібралися на єпархіальному комплексі у м. Хуст, де владика Мефодій за благословенням правлячого архієрея владики Марка освятив місце під будівництво адміністративного будинку єпархії.

Прес-служба Хустської єпархії