Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.07.2009. КИЇВ. Блаженніший Володимир освятив столичний храм на честь святих апостолів

10 липня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митропооит Київський і всієї України освятив престол новозведеного храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла в Святошинському районі міста Києва.
Його Блаженству співслужили секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та духовенство району.
Після освячення Блаженніший Володимир звернувся до духовенства та вірян і повідав про значення храму Божого в житті кожного християнина: «Храм – це є насвятіша річ у житті людини і через те храм треба любити, до храму треба ходити, в храмі отримувати відпущення своїх гріхів та благодать, що укріплює протягом усього життя. Храм – це є і школа, і лікарня, і місце нашого спілкування з Богом. У храмі починається наше життя через таїнство Хрещення і завершується тоді, коли проводжаємо ту чи іншу людину в останній шлях. Нехай це святе місце буде для багатьох із вас місцем постійного відвідування, гарячої молитви за нашу Святу Церкву, за нашу країну і за весь наш народ», — відзначив Предстоятель.
Після промовм єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр звершив Божественну Літургію в храмі зведеному на місці невеличкої будівлі, де парафія звершувала богослужіння протягом семи років.
Заснований храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» був в 2000 році, будівлю котрої орендовали в місцевого ЖЕКу, де її використовували як клуб.
Спочатку громада храму сподівалася, що місцева влада виділить земельну ділянку для зведення типового храму з комплексом споруд. Аде із затримкою вирішення питання виділення землі, парафіяльна рада прийняла рішення про придбання орендованої будівлі. Тому з кінця 2007 року споруда храму належить церковній громаді. Так з’явилася можливість переробити приміщення, щоб надати йому церковного вигляду. Був встановлений новий дах з куполом.
Надалі громада продовжує роботу з ціллю придбання земельної ділянки для будівництва храму по вулиці Салютній, 1. Там планується звести храм в ім‘я святого праведного Іоанна Руського, частичка мощей якого є святинею парафії.
В планах також передбачено спорудження невеликого дерев’яного храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського. Це обумовлено тим, що неподалік від наміченого місця будівництва існував кам’яний храм.
При храмі діють іконописна майстерня та недільна школа.
Святині храму: частки мощей апостола Андрія Первозваного та євангеліста Луки, святого праведного Іоанна Руського, святителів Тихона Московського, Луки Кримського, Іоанна Шанхайського, а також преподобних угодників Києво-Печерських.