Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.07.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Правлячий митрополит поздоровив з 10-річним ювілеєм кафедри Національного університету

1 липня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній привітав колектив працівників кафедри теорії та методики трудового і професійного навчання Хмельницького Національного університету з 10-річним Ювілеєм створення кафедри. У вітанні було зазначено: «Божим промислом 10 років тому з’явилася при нашому Національному університеті кафедра ТПН, яка готує для нашого суспільства учителів праці.
Як відомо, у сучасному суспільстві з причини відсутності визначеної ідеології домінує психологія споживацтва. Сьогодні молодь, нажаль, працювати зовсім не хоче (а часто і не може, бо цьому не навчили у сім’ї), водночас має великі амбіції щодо високого рівня споживацьких потреб. Таким чином у життя людей вноситься потужне деструктивне начало, яке веде до саморуйнування особистості.
Отже, сьогодні дуже важливо вчити дітей трудитися змалечку, розробляючи і вдосконалюючи методику трудового навчання. І цим повертати суспільству відношення до праці, яке воно мало споконвіку, будучи сформованим віковічними цінностями християнства: «Хто не хоче трудитися, той і не їж!» (2 Фес. 3,10) — ясно повчає нас Святий Апостол Павло, нагадуючи не лише про необхідність плідної праці, але й про наш безпосередній обов’язок…Православна Церква завжди була і є тісно пов’язана з вихованням та освітою і сьогодні нашою спільною задачею є повернення християнської компоненти в процес профпідготовки майбутніх вчителів – людей, яким доручається працювати з підростаючим поколінням», — було сказано у привітанні
З нагоди святкової події Владика Антоній подарував кафедрі ікону Святих Рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів словенських – покровителів науки і усіх, хто навчає та навчається.
Прес-служба епархії