Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.06.2009. ОЛЕКСАНДРІЯ. Християни міста виступили проти легалізації професій чаклунів, ворожбитів та астрологів

В Олександрійській міській раді відбулися громадські слухання на тему «Легалізація чаклунів – посягання на Конституцію», в яких взяли участь представники різних релігійних конфесій, місцеві освітяни, представники ЗМІ та громадськості. Після завершення публічних обговорень учасники прийняли відкрите звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та голови ВР України, а також підсумкову Резолюцію, під якою продовжують збирати підписи християн в інших регіонах України.
Автори звернення вважають внесення окультних спеціальностей – «ворожка» (КП5152), «хіромант» (КП5152) і «астролог» (КП5151) – до Класифікатору професій України «безвідповідальним і таким, що суперечить Основному Закону Держави, руйнує християнські цінності і тому є небезпечним для майбутніх поколінь». Християни Кіровоградщини наполягають на виключенні згаданих професій із Класифікатору професій України.
«Ми, представники різних верств українського суспільства, вважаємо, що важливою умовою, яка може стати запорукою успішної боротьби із окультизмом та супутніми йому соціально небезпечними хворобами України, є поєднання зусиль влади, громадськості та засобів масової інформації. Вважаємо своїм обов’язком заохочувати й підтримувати всі можливі зусилля для захисту людини, як Божого творіння і для передачі наступним поколінням такого світу, в якому вони зможуть безпечно жити», — йдеться у Резолюції.
За словами учасників круглого столу, приймаючи звернення і резолюцію, вони керувалися інтересами майбуття українського народу, зокрема молодого підростаючого покоління та питанням прищеплення дітям винятково автентичної духовності, якою є християнська віра українського народу. Легалізація цих професій, зазначають вони у Резолюції, загрожує здоров’ю нації в майбутньому.
На сьогоднішній день Резолюцію підписали вірні різних християнських конфесій Кіровоградщини. Загалом вони планують зібрати щонайменше 1 млн. підписів, розповсюдивши цей документ і зібравши підписи вірян в усіх регіонах України.

РІСУ