Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.06.2009. ЛЬВІВ. Конгрес Свідків Єгови, який відбудеться на стадіоні «Україна», став приводом до депутатського запиту

Триденний обласний конгрес «Свідків Єгови» під назвою «Пильнуйте» відбудеться у Львові від 26 до 28 червня на стадіоні «Україна». В зв`язку з цим депутат Львівської обласної ради від фракції УНП Олег Немчінов 23 червня звернувся з депутатським запитом до міського голови Львова Андрія Садового з проханням пояснити, на якій підставі на території комунальних підприємств міста проводять масові заходи релігійного харектеру, адже стадіон не передбачений для використання у якості культової споруди.
«Як і більшість львів’ян, я нещодавно отримав у свою поштову скриньку запрошення на «Конгрес». Його організатором є «місцевий збір Свідків Єгови». Як громадянин, поважаю свободу совісті та віросповідання, гарантовану Конституцією України, чергову річницю якої відзначатимемо 28 червня. Проте з подивом із запрошення я дізнався, що «Конгрес» відбудеться 26-28 червня на стадіоні «Україна», який є комунальною спортивною спорудою і не передбачений для використання у якості культової споруди», – йдеться у депутатському запиті Олега Немчінова, як інформує Zaxid.net.
Депутат також просить пояснити, на якій підставі проводиться зазначений захід та який фінансовий чи інший зиск отримає від його проведення громада міста Львова.
Загалом, депутати Львівської міської ради 2008 року передали стадіон «Україна» в оренду ФК «Карпати» на 10 років за 1 гривню на рік. Окрім цього, у квітні цього року почесний президент львівських «Карпат» Петро Димінський не дозволив проводити домашні прем’єр-ліги ФК «Львів». Окрім цього, керівництво ФК «Карпати» зірвало проведення матчу команди «зірок» української естради «Маестро» проти ветеранів «Карпат».