Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.06.2009. НОВОВОЛИНСЬК. Відбувся XІІI фестиваль духовної та патріотичної пісні

9 червня, на третій день свята Трійці, за традицією нашої єпархії пройшов черговий ХІІІ Фестиваль духовної та патріотичної пісні.
Започаткований свого часу архієпископом Симеоном (нині Вінницький і Могилів-Подільський) кожного року Фестиваль проходить у центрах різних благочинницьких округ. Цього року, вже вдруге, естафету фестивалю приймав Нововолинськ. Організаторами фестивалю були благочинні Нововолинської та Іваничівської округ прот. Віктор Мельник та прот. Анатолій Сидько.
Розпочалося свято Божественною літургією в Успенському Низкиницькому монастирі. Цього ж дня він відзначав пам’ятну дату – 40 років відкриття Успенської церкви після безбожної руйнації. Після богослужіння величавий хресний хід пройшов вулицями міста до міського Парку культури, де і проходило саме дійство.
Єпископ Никодим вступним словом відкрив фестиваль та побажав конкурсантам гарних виступів. З привітаннями до учасників та гостей фестивалю звернулися Нововолинський міський голова В. Б. Сапожніков та голова Іваничівської райдержадміністрації В. Г. Березюк.
Серед учасників цьогорічного фестивалю – хорових 18 колективів. Репертуар конкурсантів складався з трьох піснеспівів: богослужбовий твір, духовна псалма та народна пісня. Кілька колективів виступили поза конкурсом.
В кінці конкурсної програми порадували глядачів своїм виступом гості – відомий на Волині гурт «Нота-Нео». Дівчата виконали кілька веселих народних пісень.
Закінчилося свято визначенням кращих. Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, за рішенням компетентного журі, назвав переможців та вручив їм грамоти й ікони.
Вже тринадцять років поспіль у нашій єпархії проводиться Фестиваль духовної та патріотичної пісні, за цей час він став не тільки пісенним конкурсом, але й місцем зустрічі і спілкування православної молоді Волині.
Прес-служба єпархії