Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.06.2009. ЛУЦЬК. В єпархії пройшли урочистості з нагоди випуску у Волинській духовній семінарії

Цього року стіни навчального закладу залишили 11 юнаків, 14 дівчат регентів-псаломщиків та 14 священнослужителів – випускників заочного сектору. Серед випускників стаціонарної форми навчання один вже прийняв священицький сан; є також один ієродиякон. Урочистості розпочалися у Свято-Покровському кафедральному храмі святковою Божественною Літургією, яку очолив ректор семінарії керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Після Літургії був відслужений подячний молебень, який з благословення владики очолив почесний ректор закладу протоієрей Петро Влодек, після чого усі вирушили до приміщення семінарії, де випускникам були вручені дипломи, і подарунки.
Вітаючи випускників, владика Ніфонт зокрема відзначив, що головний іспит їх очікує попереду – це саме життя. Він закликав колишніх вихованців завжди бути справжніми православними християнами та керуватися в своєму житі тією доброю наукою, яку отримали у семінарії, щоб бути добрими пастирями, тому що саме таких чекають наші люди – щирих, чуйних та відданих проповідників-сіячів Слова Божого. Долучаючись до слів владики, щирі побажання висловили також інші викладачі семінарії.
Наостанок випускники подарували семінарії свої подарунки: випускники стаціонару внесли значну суму на придбання різьбленої гробниці, яка поставляється у храмі в Пасхальний період, регентський клас подарував до семінарського храму металічний аналой, випускники-заочники – ікону Божої Матері.
Прес-служба єпархії