Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.06.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив освячення храму на честь преподобного Агапіта Печерського

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив чин освячення храму на честь преподобного Агапіта Печерського у Троєщінському мікрорайоні Києва (проспект Маяковського).
Його Блаженству співслужили єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, а також духовенство Північного-східного благочинного округу.
По завершені богослужіння Блаженніший Владика звернувся до вірян зі словами настанови.
«Нехай цей храм буде джерелом Божої благодаті, нехай він врачує серця тих, хто буде переступати його поріг. Нехай за молитвами преподобного Агапіта Печерського Господь посилає нам Свою благодать, яка все перемагає і ставить кожного на високий рівень людської гідності. Бажаю, щоб Господь чув наші сльози і наші молитви та був би для нас надійним оплотом у справі спасіння», — сказав Первосвятитель.
На згадку про спільну молитву Архіпастир подарував громаді храму образ святителя і чудотворця Спиридона Триміфунтського, чиї нетлінні мощі нещодавно перебували в Україні.
Після цього він нагородив благодійників і меценатів будівництва церковними орденами. Відзначимо, що заступник столичного градоначальника Дениса Басса, чиїми коштами було виготовлено іконостас храму, Митрополит Володимир відзначив орденом рівноапостольного князя Володимира ІІ-супеня. Також Архіпастир нагородив: голову Деснянської районної ради Юрія Захаричева (орден рівноапостольного князя Володимира ІІ-ступеня), голову парафіяльної ради храму Марію Григорак (орден преподобного Нестора Літописця ІІ-ступеня), голову Київської міської федерації хокею Михайла Царенка (орден преподобного Іллі Муромця ІІ-ступеня).

orthodox.org.ua