Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.06.2009. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Викладачі та вихованці нільної школи відвідали Кам`янець-Подільський

За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія викладачі і вихованці недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору м.Хмельницького здійснили паломницько-екскурсійну поїздку у м.Кам’янець-Подільський, відвідавши храми, фортецю та чисельні пам’ятки архітектури цього міста-музею, третього за кількістю пам’яток архітектури міста на Україні (після Києва та Львова), перші письмові згадки про яке сягають далекого 1228 р.
Прибувши до Кам’янця-Подільського, паломницька група, насамперед, відвідала територію кафедрального собору, будівництво якого завершується на місці колишнього зруйнованого собору на честь святого благовірного великого князя Олександра Невського.
Далі маршрут лежав через міський парк та старовинний міст, який слугує вже більше 300 років гостям та мешканцям Кам’янця-Подільського, у старе місто до ратуші – одного з найдавніших, що зберігся в Україні, центру колишнього торгівельного і громадського життя, споруди польського магістрату – пам’ятки архітектури XVI ст., надмогильного пам’ятника юній Лаурі, який є унікальним шедевром роботи відомого майстра В. Бродського, що вцілів у роки Великої Вітчизняної війни і сьогодні знаходиться у місцевому кафедрального костелі Петра і Павла, а також у найдавніший на Поділлі Свято-Миколаївський храм XIV ст., де юні паломники змогли помолитися, поставити свічки і подати поминальні записки на богослужіння.
Після відвідання Свято-Миколаївського храму паломники відвідали Стару Фортецю.
Повернувшись додому, вихованці недільної школи подякували митрополиту Антонію за прекрасну поїздку по історичним місцям Західної України.

Прес-служба Хмельницької єпархії