Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.06.2009. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Клірики єпархії взяли участь в урочистому прийнятті війської присяги

З 30 травня по 6 червня 2009 року у багатьох військових частинах області відбулося урочисте прийняття присяги молодим поповненням солдат Української Армії.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія священнослужителі Хмельницької єпархії – протоієрей Олександр Дацюк, протоієрей Сергій Причишин, протоієрей Олександр Давидюк та ін. клірики Хмельницької єпархії взяли участь в урочистих мітингах з нагоди прийняття військової присяги солдатами строкової служби.
Виступаючи перед офіцерами, прапорщиками, сержантами, солдатами і батьками військовослужбовців 6 червня 2009 р. під час мітингу у в/ч – 3053 м. Хмельницького секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк від імені митрополита Антонія закликав на усіх присутніх Боже благословення, нагадавши, що армійська служба не може бути успішною, якщо військовослужбовець буде дбати лише про свій фізичний стан і здоров’я, не дбаючи про свою душу й виховання серця, з якого, за словом Христа Спасителя: «…виходять лукаві думки, убивства, перелюби, розпуста, злодійство, неправдиві свідчення, хули…» (Мф., 15, 19). «Духовному ж вихованню людини сприяє читання Святого Письма, виконання Божих Заповідей і молитва до Господа та святих, серед яких було чимало людей військових – це і св. вмч. Георгій Побідоносець, і вмч.Феодор Тирон, і мч. Віктор, і мч. Іоанн Воїн та багато інших, саме вони у різні історичні епохи відзначалися доброчесним життям, правдивістю, мужністю, терпінням, милосердям, любов’ю до ближнього, відповідальністю, сумлінням та іншими чеснотами, часто доводячи свою вірність Богові навіть мученичеською кров’ю, ставши наслідниками слави у Царстві Небесному…» — зазначив священнослужитель.
Після урочистого мітингу від імені правлячого архієрея отець Олександр перед офіцерами, особовим складом та чисельними гостями привітав з днем народження заступника командира в/ч з виховної роботи – майора Г.В.Пітика, подарувавши йому ікону Начальника воїнства Небесного – Архістратига Божого Михаїла, з побажаннями міцного здоров’я, миру, злагоди та усього необхідного для життя і спасіння.

Прес-служба Хмельницької єпархії