Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2009. ПОЛТАВА. В музеї «Поле Полтавської битви» презентована зала «Козацька держава»

9 червня в Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви» відбулась презентація нової експозиції зали «Козацька держава до подій Великої Північної війни (1648-1700 рр.)».
Перед входом до музею гостей зустрічали козацькими піснями у супроводі кобз та литавр. Відкрили презентацію також козаки, які виконали для присутніх гопак.
На відкритті нової експозиції були присутні міський голова Полтави Андрій Матковський, секретар міської ради Олександр Козуб, заступник міського голови Лариса Семеняга, працівники музеїв, художники, митці, представники засобів масової інформації та громадськості.
На запрошення директора музею «Поле Полтавської битви» Наталії Білан та з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, участь у відкритті експозиції взяв настоятель Свято-Самсонівського храму Полтави протоієрей Костянтин Оніпко.
Відкрив офіційну частину заходу міський голова Андрій Матковський. Після привітальних слів міський голова вручив грамоти і подяки усім хто приклав зусиль до створення цієї експозиції.
Після виступів високі гості оглянули представлену експозицію.
У 1994 році в музеї було відкрито залу «Козацька держава», одну з найперших в Україні експозицій з цієї теми. Під час проведення капітального ремонту будівлі музею експозиція зали була демонтована і не відновлювалась через брак коштів. Відновлення зали стало можливим завдяки підтримці міської влади. Експозицію створили художники батько та син — Ігор та Олександр Гречановські. Головним консультантом виступив народний художник України Анатолій Чорнощоков.
Прес-служба єпархії