Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.06.2009. ЛУЦЬК. У телепросторі з’явилася ще одна православна передача

За благословенням керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського владики Ніфонта у Волинському телевізійному просторі з’явилася ще одна православна телепередача – «Благодатна купель», котра виходить на телеканалі «Аверс». Донині лише на Волинському телебаченні виходив тележурнал «Дзвони Волині», котрий за шість років свого існування зібрав чимале коло глядачів і має свої традиційні рубрики – новини єпархії, православний календар, роз’яснення Священого Письма та Закону Божого, слово пастиря – митрополита Ніфонта (а крім владики Ніфонта віднедавна з духовним словом почав виступати і єпископ Володимир-Волинський та Ковельський Никодим). Проте аудиторія, котра прагне духовного слова у засобах масової інформації, значно ширша. І передача «Благодатна купель» значно її розширює.
Цікаво, що автору й ведучому обох телепередач та творчому колективу вдалося по-новому представити свою роботу. «Благодатна купель» не схожа на «Дзвони Волині», має свій стиль і свою форму подачі. У ній є і слово пастиря, з яким виступає владика Ніфонт, відповідаючи на запитання простих людей, яких журналісти запитують на вулиці, є справді захоплюючі сюжети про історію волинських храмів та їхніх настоятелів, відкрита і «Недільна школа», у якій не лише дітки, а й чимало дорослих вчаться розуміти суть Православ’я. Святитель Тихон Задонський у свій час говорив, що настане час, коли Господь пошле на людей найстрашнішу біду, яка тільки може бути. Це – голод духовний. У цьому відношенні телепередачі «Дзвони Волині» і «Благодатна купель», які готує Волинська єпархія Української Православної Церкви, дуже потрібні й актуальні. Телебачення ж має доступ до значно ширшої аудиторії, ніж навіть преса; і доступніше для віруючих та тих, хто ще тільки прагне воцерковлення.
Також на Волинському радіо започатковано духовну передачу «Православне слово», котра виходить щонеділі о 18.30.
«Дзвони Волині» часу свого виходу в ефір не змінили: уже шість років о 16.30 по неділях на Волинському ТБ (повтор о тій же порі у понеділок). А «Благодатна купель» чекає своїх вдячних глядачів теж по неділях о 17.00 (повтор у понеділок о 21.00).
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ