Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.06.2009. СУМЫ. Епископ Евлогий направил письмо епископу Ивано-Франковскому и Коломыйскому Пантелеимону

Його Преосвященству,
Преосвященнішому Пантелеімону,
єпископу Івано-Франківському і Коломийському

Ваше Преосвященство,
дорогий Владико!
Із тривогою дізнався про те, що 13 травня 2009 року група віруючих на чолі зі священиком УГКЦ здійснила спробу захоплення Благовіщенського храму в місті Коломия Івано-Франківської області по вулиці Карпатській, 2, а вже 20 травня 2009 року Коломийська міська рада прийняла рішення про реставрацію Благовіщенського храму по вулиці Карпатській, 2 міста Коломиї з подальшою передачею його УГКЦ.
Вважаю, що незаконна передача православних храмів іншим конфесіям є нехтуванням законних прав і свобод православних віруючих, що суперечить чинному законодавству України та міжнародним зобов’язанням України перед Радою Європи та міжнародною спільнотою.
У зв’язку із зазначеними фактами від імені православних віруючих Сумської єпархії Української Православної Церкви прийміть слова братньої підтримки як свідчення нашої єдності у лоні Святої Православної Церкви.
Разом з тим заявляю рішучий протест проти порушення законних прав і свобод православних віруючих з боку міської влади м. Коломиї та передачі Благовіщенського храму Коломиї іншій конфесії – УГКЦ.

З братньою любов’ю у Христі

+ЄВЛОГІЙ,
ЄПИСКОП
СУМСЬКИЙ І ОХТИРСЬКИЙ