Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2009. МІЛАН. Архієпископ Сергій відвідав православних співвітчизників в Італії

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та по узгодженню з керуючим православними парафіями в Італії архієпископом Корсунським Інокентієм, архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій 28 травня відвідав українську православну парафію святителя Амвросія Медіоланського в Мілані, де проживає та працює значна кількість вихідців з Тернопільської єпархії.
У день свята Вознесіння Господнього архієпископ Сергій звершив Божественну літургію у співслужінні настоятеля храму протоієрея Миколая Макара, а також кліриків Тернопільсько-Кременецької та Корсунської єпархій.
Розповівши про свято Вознесіння, владика закликав парафіян берегти православну віру, мужньо та терпеливо переносити всі труднощі заробітчанського життя, довіритись волі Божій та обов’язково з часом повернутися до України.
Незважаючи на робочий день, храм був заповнений віруючими, деякі з яких, не маючи змоги покинути престарілих італійців, за якими вони доглядають, привели їх із собою, аби отримати можливість помолитися та почути пастирське слово владики Сергія.
На закінчення архієпископ Сергій подарував парафії ікону Божої Матері «Почаївську», вишиту копію Стопи Божої Матері, а також для приходської бібліотеки комплект духовної літератури українською мовою видавництва Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Після завершення богослужіння та спілкування з прихожанами архієпископ Сергій з супроводжуючими відвідав парафію преподобних Сергія Радонезького та Серафима Саровського, де настоятелем є етнічний італієць – архімандрит Димитрій (Фантіні). Слід сказати, що саме цей священик першим почав опікуватися українськими заробітчанами, які більше 10 років тому вперше з’явилися в Мілані.
Цього ж дня владика Сергій прочитав акафіст перед мощами святителя Амвросія Медіоланського в однойменній базиліці, а також вклонився мощам святого мученика Віктора, мучениці Наталії та мученика Аквіліна.
Після завершення перебування в Мілані, 29 травня архієпископ Сергій з супроводжуючими відбув до Іспанії, де відвідає православні парафії Барселони та Мадриду, прихожанами яких також є значна кількість вихідців із Тернопільської єпархії.
У поїздці архієпископа Сергія супроводжує співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

orthodox.org.ua