Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.06.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт освятив новий престол у селі Вітчині, Рожищенського району

30 травня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля Свято-Преображенського храму села Вітчині Рожищенського району священика Миколая Омельчука звершив чин освячення нового престолу.
Храм був збудований у 1928 році. За хрущовських гонінь у 1962 році храм було закрито та віддано для користування як зерносховище. У 1989 році богослужіння в храмі було урочисто відновлено духовенством району на чолі благочинним Рожищенської округи тих років архімандритом Ніфонтом, нині правлячим архієреєм. Час та безбожне відношення богоборців спричинили зіпсування престолу і на ньому неможливо було звершувати Божу службу.
У співслужінні благочинного Рожищенського району митрофорного протоієрея Петра Іваничко, натоятеля храму Всіх Святих землі Волинської митрофорного протоієрея Володимира Яцишина та священиків благочиння владика освятив новий престол та виголосив повчальну проповідь для прихожан і гостей храму. Митрополит Ніфонт подарував храму перламутровий хрест привезений зі Святої Землі та вручив подячні грамоти благодійникам.
Прес-служба Волинської єпархії