Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2009. ВІННИЦЯ. Побачив світ черговий номер газети «Одігітрія»

Як завжди у газеті є багато цікавих матеріалів, серед яких статті, присвячені святу Світлого Христового Воскресіння, яке зігрівало нас радістю і любов’ю останні сорок днів післяпасхального періоду. Про те, що радість Пасхи триває і для християнина не закінчується ніколи пише у своєму матеріалі «О христианской радости» один з постійних авторів «Одігітрії» протоієрей Ігор Рябко. Своїми роздумами про свято Пасхи, яке у народі перетворилося, на жаль, у «свято кулича та крашанки» ділиться вінничанка Н. Куланіна. Автор, зокрема піднімає питання про освячення пасок не лише у пасхальну ніч, але й у Велику Суботу, як це традиційно відбувається на багатьох парафіях Росії та України і лише починає запроваджуватися на Вінниччині.
Про «Фестиваль коронних блюд», який відбувся на парафії Свято-Троїцького храму обласного центру розповідається у статті його парафіян. Це починання було високо оцінене архієпископом Симеоном, як одна з корисних форм об’єднання віруючих навколо свого храму і спосіб парафіяльного місіонерства.
Простим парафіянкам, православним бабусям, присвятила свій матеріал «Стойкий солдатик Христов» автор «Одігітрії» з м. Приозерська (Росія) Людмила Кедись.
Як завжди у газеті відповіді на запитання читачів, які дає постійний ведучий рубріки ієромонах Макарій (Маркіш) зі Свято-Олексіївської Іваново-Вознесенської Духовної семінарії.
Святу Вознесіння Господнього, напередодні якого вийшов черговий номер газети, присвячена стаття настоятеля настоятеля храму с. Яблунівка Літинського р-ну про місцеву святиню криничку Святого Вознесіння.
Прес-служба єпархії