Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2009. ЛУЦЬК. Зібрано кошти для незрячих людей Волині

За благословінням керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта щороку у неділю про сліпого по храмах єпархії проводиться благодійна акція — збираються кошти для незрячих людей області. Так і в цьому році митрополит через благочинних єпархії благословив матеріально та духовно підтримати Волинської філії УТОС.
Більше десяти років священнослужителі єпархії та вихованці Волинської Духовної семінарії кожного тижня проводять уроки Закону Божого в актовому залі Волинської філії УТОС для членів товариства, а також з незрячими проводяться конференції та семінари на різні теми. З дітьми організовуються вечори відпочинку. Крім того з благословення митрополита Ніфонта організований церковний хор незрячих, який у щонеділі та у святкові дні співає ранню Літургію у тимчасовому храмі Всіх Святих землі Волинської у Луцьк.
Також щороку під час Успенського посту за матеріальної і духовної підтримки митрополита Ніфонта, для незрячих організовуються паломницькі поїздки до Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Визначною подією вперше в Україні стало видання у 2006-му році молитвослову для незрячих. З метою подальшої роботи у питанні поглиблення духовності виникла потреба збудувати неподалік від реабілітаційного центру УТОС Православний храм. Зараз вирішується питання про виділення земельної ділянки.
Прес-служба Волинської єпархії