Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2009. ЛУЦЬК. Відбулося чергове засідання Волинської Ради церков

26 травня, за участі голови облдержадміністрації Миколи Романюка, радника голови облради Володимира Банади, начальників управлінь облдержадміністрації, представників громадськості та ЗМІ відбулося чергове засідання Волинської Ради Церков. На порядку денному вирішення різноманітних питань духовного розвитку суспільства.
За благословінням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта єпархію представляв секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк, вітаючи присутніх представників релігійних конфесій області, особливо підкреслив результативність діяльності Волинської Ради Церков. Він, зокрема, повідомив, що завдяки активній співпраці владних структур та церкви, в школах області активно впроваджується начальний курс «Основи християнської етики».
Присутні на засіданні Ради порушували такі актуальні питання, як вирішення проблеми абортів в Україні; запровадження системного викладання курсу «Основи християнської етики»; встановлення для релігійних організацій цін на спожитий газ на рівні тарифів, передбачених для населення; про заборону роботи базарів та критих ринків у недільні дні; про заборону проведення екзаменаційної сесії у недільні дні й дні Великих (двонадесятих) свят та запровадження обмеження проведення розважальних заходів та шкільних звітних концертів на час Великого посту.
За усіма питаннями ухвалено ряд звернень до Президента України, Прем’єр-міністра, керівників міністерств та відомств, голів облдержадміністрації та облради, міських голів Волині. У зверненнях викладено бачення Волинської Ради церков з приводу вирішення порушених на сьогоднішньому засіданні питань.
Прес-служба Волинської єпархії