Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.05.2009. КИЇВ. Відбулась презентація тактильної ікони святого князя Володимира для незрячих

Напередодні «Неділі про сліпого», в Київському Палаці спорту відбулася презентація тактильної ікони святого рівноапостольного князя Володимира для незрячих людей та передача Харківському Товариству сліпих аудіоматеріалів православного змісту. Захід пройшов у рамках VI Спеціалізованої виставки реабілітаційного обладнання та адаптаційних технологій для людей з обмеженими фізичними можливостями «ІНВАЕКСПО 2009».
Українську Православну Церкву на заході представляли вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон та керівник Сектора духовно-просвітницьких проектів УПЦ архімандрит Феодосій (Снігірьов).
У вітальному слові єпископ Пантелеімон передав організаторам, учасникам та відвідувачам виставки благословення Предстоятеля Української Православної Церкви та розповів про соціальну діяльність Церкви у плані опіки людей похилого віку та людей із фізичними вадами.
Презентуючи тактильний образ рівноапостольного князя Володимира, владика Пантелеімон сказав, що «незрячі люди духовними очима своєї віри зможуть доторкнутися до подвигу цього святого і просвітитися світлом христової віри».
Нагадаємо, що 15 липня минулого року Блаженніший Митрополит Володимир прийняв участь у заході, присвяченому друку першої в Україні тактильної ікони.

Сектор духовно-просвітницьких проектів УПЦ