Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2009. ПОЛТАВА. В селі Пишненки освячено Вознесенський храм

3 травня ознаменувалась для села Пишненки Зінківського району визначною подією – в селі був освячений дерев’яний храм на честь Вознесіння Господнього. В цей день архієпископ Полтавський та Миргородський Филип очолив освячення храму та звершив першу Божественну Літургію. Біля церковних воріт Владику зустрічали настоятель храму священик Михаїл Строган, духовенство, чисельні прихожани та діти, які піднесли Владиці хліб-сіль, квіти та свої віршовані вітання.
Після чину освячення храму, розпочалась Божественна Літургія. Молитовно співав чоловічий хор під керівництвом диякона Дмитра Литвиненка.
Після завершення Літургії, архієписколп звернувся до присутніх в храмі з привітаннями з приводу освячення храму та виказав побажання, щоб з відродженням храму розпочалось відродження людських душ. Владика привітав настоятеля храму священика Михаїла Строгана з освяченням і на увагу до церковних заслуг удостоїв його права носіння наперсного хреста. Особливі привітання та подяку владика направив на адресу благодійників та
меценатів будівництва храму. Так, на увагу до церковних заслуг владика вручив нагороди Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира ордени Святого Рівноапостольного Великого князя Володимира ІІІ ступеню доктору технічних наук Івану Зезекалу, орден преподобного Нестора Літописця ІІ ступеню директору ТОВ«Надія» Петру Хуторянському, орденами та грамотами Священного Синоду УПЦ з нагоди святкування Хрещення Русі отримали генеральний директор ТОВ «Украгросоюз КСМ» Михайло Срібрюк та директор ТОВ «Украгросоюз КСМ» Андрій Чуясов. Благословенними архієрейськими грамотами були нагородженні активні учасники будівництва храму.
Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ