Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2009. ЛУЦЬК. Відбулося освячення першого дерев’яного храму міста

2 травня, було освячено вже ставший окрасою міста дерев’яний Свято-Петро-Павлівський красень-храм на території кладовища, що знаходиться по Рівненській вулиці. Чин освячення звершив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владиці співслужили секретар єпархії митрофорний протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Луцької округи митрофорний протоієрей Никанор Шимко, настоятель храму протоієрей Богдан Линник та ще двадцять священнослужителів з Луцька та околиць міста.
По освяченню митрополит Ніфонт звернувся до віруючих з повчальним словом, в якому пояснив зміст чину освячення храму, наголосивши, що громада обручається з храмом і саме тому під час освячення звучать піснеспіви, які зустрічаються також в таїнстві Вінчання. Разоміз тим владика згадав про ті роки поневірянь, які довелось пережити громаді на чолі з настоятелем на шляху до цього святкового дня, і подякував громаді, яка спромоглася за короткий час збудувати такий храм. За вірну службу Церкві Христовій та труди, понесені при будівництві храмі, протоієрейБогдан Линник був удостоєний високої церковної нагороди від Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира — ордена Святого Великого Рівноапостольного князяВолодимира ІІІ ступеня. Орденами преподобного Іллі Муромця булинагороджені два благодійники храму, а ще семеро благодійників нагороджено благословенними грамотами Блаженнішого митрополита Володимира та митрополита Ніфонта.
На молитовну згадку для храму митрополит Ніфонт подарував перламутрову ікону Різдва Христового, привезену ним зі Святої Землі.
Прес-служба Волинської єпархії