Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2009. КИЇВ. Місія спільно з благодійниками відвідала Святошинський дитячий будинок-інтернат

В рамках проведення Великодніх святкових акцій Місія Української Православної Церкви соціальної допомоги дітям спільно з фондом «Благодійник» та дитячим хором парафії Святителя Миколая чудотворця, що по вул.Драгоманова, 1 (Позняки), відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат.
Святошинський інтернат було засновано у 1960 році у місті Київ по вулиці Котельникова 51.
Дитячий будинок — є соціально-медичною установою II профілю для постійного проживання дітей (хлопчиків) віком від 4 до 18 років з глибокою розумовою відсталістю, які можуть самостійно пересуватися і обслуговуватися. Діти потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. Будинок підпорядкований Головному управлінню соціального захисту населення виконавчого органу Київської міської ради.
Зараз у будинку-інтернаті виховуються 200 дітей. Всі вихованці розподілені у 19 груп: 3 групи дошкільників, 3 — з частковим навчанням, 13 — з повним.
Свято розпочалось із розповіді настоятеля парафії Святителя Миколая чудотворця отця Миколи про свято Воскресіння Христового та його значення в житті кожного з нас. По закінченню, отець Микола запросив на сцену дитячий хор парафії Святителя Миколая чудотворця. Під бурні аплодисменти вихованців хористи розпочали святковий концерт. Вихованці інтернату з великим задоволенням насолоджувалися сорока хвилинним концертом духовної та народної музики під управлінням Олени Маєвої. Учасники хору, також являються й учнями музичної школи №1 імені Якова Степового, тому деякі твори були виконані на народних інструментам.
Після закінчення музичної частини концерту, всі слухачі від організаторів пасхальної акції получили іконки та солодкі подарунки.
Хочеться висловити вдячність всім, хто прилучився до організації свята. Також особлива подяка диригенту камерного хору «Ніка» Оксані Нікітюк та депутату Київської міської ради, директору ТОВ «Світ Літньої людини та реабілітації» Олексію Давиденку за благодійну допомогу в проведенні свята.
СПРАВКА: Згідно офіційних даних в Україні 129 000 безпритульних дітей, які жебракують, біля 100 000 дітей, які знаходяться в інтернатах і дитячих будинках. 152 000 проживають у кризових сім’ях (тобто є покинутими і недоглянутими у сім’ї), більше 130 000 дітей не вчаться і є потенційними «дітьми вулиці».
Володимир Мандзюк-Ільницький