Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Помощь детям и старикам

09.04.2009. ЛУЦЬК. Мешканці Міського геріатричного пансіонату приступили до Сповіді і Причастя
У домовому храмі Луцького геріатричного пансіонату у п’ятницю 5-го тижня Великого посту близько ста п’ятдесяти насельників закладу приступили до таїнств Сповіді і Причастя. За благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта Літургію звершив настоятель храму святої великомучениці Єкатерини села Омеляники ієрей Володимир Гринюк у співслужінні з дияконом Георгієм Куницьким. Сповідали і причащали немічних у кімнатах священики Луцького благочиння.
Після того, як усі причасники прийняли Святі Христові Тайни, був відслужений молебень до Божої Матері.
Настоятель храму в пансіонаті протоієрей Володимир Літвенчук подякував отцям за допомогу в благочестивій справі. Слова подяки за духовну опіку і турботу про стареньких висловили працівники закладу.
Прес-служба Волинської єпархії

13.04.2009. СИМФЕРОПОЛЬ. В доме престарелых были совершены Таинства Елеесоборования, Исповеди и Причащения
Таинства совершались в молельной комнате Севастопольского дома престарелых. Ранее, в день Благовещения Пресвятой Богородицы, здесь был отслужен праздничный молебен, по окончании которого иерей Стефан Сломчинский рассказал о значении праздника. В последующие дни пожилые люди прослушали беседу о церковных Таинствах Исповеди и Причащения, о необходимости покаяния в грехах, очищения от них для здравия духовного и телесного. Затем иереи Богдан Замковский и Стефан Сломчинский совершили сами Таинства Елеесоборования и Причащения Святых Христовых Таин.
Пресс-служба Симферопольской епархии

14.04.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулася сповідь дітей школи-інтернату
Вже стало доброю традицією під час кожного посту запрошувати священиків, щоб звершити таїнство Сповіді та причастити дітей Святих Христових Таїн. Напередодні Вербної неділі усі вихованці школи-інтернату приступили до святих Таїнств та побесідували зі священиками про важливість Сповіді та Євхаристії у житті християнина.
Прес-служба єпархії

17.04.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик кафедрального собору провів бесіду з працівниками геріатричного пансіонату
Працівники геріатричного пансіонату м. Хмельницького напередодні великого православного свята Пасхи Христової зустрілися зі священиком кафедрального собору протоієреєм Петром Задвірним. За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія клірик розповів про історію і значення Воскресіння із мертвих Ісуса Христа.
Священик нагадав присутнім, що до свята слід підготуватися, не тільки прикрасивши свої домівки, але й очистити свою душу від гріховної скверни в Таїнствах сповіді і Причастя, побажав усім сил для морального очищення, духовної радості, миру, здоров’я і спасіння душі. А також усім присутнім роздав великодній збірник «Воскрєсєнія День, просвєтімся людіє».
Прес-служба Хмельницької єпархії

23.04.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Священик відвідав пансіонат для престарілих
На другий день святої Пасхи протоієрей Михайло Ільницький і парафіяни Свято-Володимирського храму м. Хмельницького відвідали пансіонат для престарілих в обласному центрі. Священнослужитель привітав усіх присутніх у пансіонаті зі святом світлого Христового Воскресіння, вручив їм пасхальні подарунки.