Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.04.2009.КИЇВ. Віктор Ющенко запропоновав провести поминальні богослужіння за жертвами політичних репресій

З метою належної організації та проведення у 2009 році заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій, який відзначатиметься 17 травня, Президент України Віктор Ющенко своїм указом доручив Кабінету Міністрів України розробити із залученням Служби безпеки України, місцевих органів виконавчої влади, за участю Національної академії наук України, громадських організацій і затвердити у двотижневий строк план заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи, м.Київ.
Релігійним організаціям, згідно з Указом Президента України від 27 квітня 2009 року № 271/2009, запропоновано провести 17 травня 2009 року панахиди за жертвами політичних репресій.
Указ Президента передбачає проведення жалобних заходів на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили»; мітингів-реквіємів, покладання вінків і квітів до пам’ятних знаків, місць поховань жертв політичних репресій у населених пунктах України; тематичних уроків, лекцій, бесід, присвячених темі політичних репресій в Україні, у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури; тематичних виставок та експозицій.
17 травня 2009 року приспустять Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на території України та на будинках закордонних дипломатичних установ України. У цей день не проводитимуться розважальні заходи, будуть внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.
Державному комітету телебачення та радіомовлення України доручено забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій, організацію тематичних радіо- і телепередач.