Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В МАУПі відбулась VI Всеукраїнська науково-практична конференція

28. квітня Священнослужителі Хмельницької єпархії УПЦ взяли участь у роботі шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Україна у сучасному геополітичному просторі: погляд молоді», яка відбулася 28 квітня 2009 року у місцеврму інституті МАУП. За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія представники єпархії – протоієрей Олександр Дацюк і протоієрей Сергій Причишин взяли участь у роботі шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції «Україна у сучасному геополітичному просторі: погляд молоді».
Виступивши на пленарному засіданні вченого зібрання, протоієрей Олександр Дацюк передав усім гостям і учасникам конференції вітання від владики Антонія, а також зазначив, що основою геополітичної позиції Православ’я у світі є вислів Святого Апостола Павла, у якому говориться: «Якщо можливо… будьте у мирі з усіма людьми» (Рим., 12, 18), «щоб не було між вами розділень, але щоб ви були з’єднані у єдиному Дусі» (1Кор., 1,10).
Далі було наголошено, що причиною міжнародних конфліктів та непорозумінь є, як правило, внутрішній, духовний фактор людини, а саме – боговідступництво і гріх. «Отже, якщо ми маємо намір змінити світ на краще та вивести його з кризи, потрібно починати з себе…» — на закінчення зазначив доповідач.
За наукову роботу, представлену на конференцію, присвячену дослідженню діяльності архієпископа Феофана Прокоповича, учениця 9-Д класу Хмельницької ЗОШ № 25 Шнурова Яна, була нагороджена Архієрейською грамотою.
Науковим керівником двох робіт студентів інституту МАУП: Г.Козельської «Прп.Нестор Літописець – перший християнський письменник Київської Русі» і Р.Пісоцького «Християнський храм. Біблейські свідчення. Історія храмобудівництва на Сході та у Київській Русі», представлених на вчене зібрання, був клірик Хмельницької єпархії, викладач кафедри теології ХІ МАУП – протоієрей Сергій Причишин, який також взяв участь у конференції.
Загальна кількість наукових статей, представлених до участі у вченому зібранні сягала 95, були представлені 17 навчальних закладів з 7-ми міст України: Хмельницького, Києва, Одеси, Донецька, Вінниці, Кам’янця-Подільського, Львова.
Окрім студентів і викладачів вузів та загальноосвітніх закладів м. Хмельницького, гостями вченого зібрання стали начальники управлінь і відділів Хмельницького міськвиконкому і облдержадміністрації, представники ЗМІ, учнівська та студентська молодь.
Прес-служба єпархії