Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.04.2009. КИЇВ. Керівники силових підрозділів України та військові аташе посольств закордонних країн отримали благословення від Предстоятеля УПЦ

Військовики 24 квітня зустрілися з Предстоятелем УПЦ Митрополитом Володимиром. Під час зустрічі сторони обговорили шляхи співпраці УПЦ із силовими структурами.
Як наголосив Ілля Тищенко, директор Департаменту гуманітарної політики МО України: «Міністерство Оборони спромоглося в минулому році вперше за всю історію існування Збройних сил підготувати і підписати директиву Міністра Оборони про душпастирську опіку в Збройних Силах, більш того — ми пішли далі, підписали Меморандум про співпрацю з основними релігійними організаціями в Україні і створили раду душпастирської опіки при Міністерстві Оборони. Я думаю, що ми на правильному шляху, говорити про введення військових капеланів поки що передчасно, але це справа майбутнього і не такого вже далекого як декому здається».
У лаврському храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці для гостей відправив молебень голова Синодального військового відділу УПЦ архиєпископ Августин.
«Це вперше вирішили зробити на Великдень для військових аташе християнських країн православних і з Європи, — відзначив він. — Усі поводили себе як справжні православні християни, і це теж знак того, що представники збройних сил різних країн ставляться з повагою і до церкви, і до свого християнського звання». «Я думаю, це корисно, тому що ми в особі цих аташе бачимо військові формування і можемо спілкуватися, ми співпрацюємо», — дадав архиєпископ.
Під час зустрічі також відбулася презентація Проекту відродження Свято-Миколаївського храму-пам’ятника на Звіринці.
Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, представники збройних сил інших держав, МВС України, Держдепартаменту з питань виконання покарань, Генерального штабу Міністерства Оборони, МНС України та військові аташе отримали від Митрополита Володимира пасхальні подарунки й благословення на роботу.
РІСУ