Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.04.2009. КИЇВ. До України прибули мощі Святителя і Чудотворця Спиридона Триміфунтського

У аеропорт «Бориспіль» святиня була доставлена делегацією Елладської Православної Церкви на чолі із митрополитом Керкірським, Пакським і Діапонтійських островів Нектарієм. У подорожі делегацію супроводжував намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел. Після зустрічі святі мощі були доставлені до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де її зустрів Предстоятель УПЦ. Святиню також зустрічали архієпископ Овручський і Коростенський Віссаріон, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр і Васильківський Пантелеімон, а також сонм столичного та монастирського духовенства, віруючі із усіх куточків нашої держави.
Після зустрічі на площі перед Успенським собором був відслужений подячний молебень, після якого Архіпастир привітав гостей з Греції. У своєму слові Його Блаженство сказав:
«Ми сердечно дякуємо Вам за ту радість, яку Ви зробили нам, привезши сьогодні десницю святого Спиридона. Просимо Ваших молитов за наш народ, за нашу святу Церкву і за весь православний світ, щоб він у мирі, злагоді, любові славив Воскресшого Христа та наслідував би Вічну Пасху».
Звернушись із відповідним словом, Владика Нектарій наголосив:
«Серце моє переповнюється радістю, що ми приїхали сьогодні до України, до Києво-Печерської Лаври і дуже радий сьогодні, що маю зустріч із Вами, Ваше Блаженство, із архіпастирями, духовенством, а також радий бачити вас, боголюбивий народе. Святі нашої Церкви є символом єдності нашої, ми є Тіло Христове і Голова цього Тіла є Христос. І святитель Спиридон Триміфунтський не є лише грецьким святим, він охороняє і всіх вас, і всіх православних християн, він є загальним, вселенським святим».
Далі Блаженніший Владика молитовно вклонився чесним мощам святителя Спиридона, після чого до святині приклались кілька сотень українських діточок з обмеженими фізичними можливостями, діти-сироти та діти з творчих колективів, які цього дня завітали на Благодійне свято «Дітвора у Лаврі».
А після цього духовенство та віруючі разом із ковчегом з десницею святого Спиридона Триміфунтського та його іконописним зображенням пройшли хресним ходом до території Ближніх Печер, де були занесені у Хрестовоздвиженський храм, у якому святиня буде перебувати наступні кілька днів і до якої зможуть прикластись усі бажаючі.

orthodox.org.ua/прес-служба УПЦ