Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.04.2009. ЛУЦЬК. Юнацький хор недільної школи Покровського храму виконав свій перший концерт духовної музики

На свято Входу Господнього в Єрусалим, юнацький хор недільної школи Покровського храму Луцька виконав свій перший концерт духовної музики. Шість років клопіткої праці дали щедрі дари. У минулому році був записаний аудіо диск. Репертуар хору вражає широким діапазоном піснеспівів: від пісень про рідну землю, батьківський дім до богослужбових творів. Свій перший вітальний музичний дебют, юні хористи адресували батькам та викладачам недільної школи. Впродовж однієї години прозвучали майже усі твори юнацького хору, особливо, емоційно-піднесеними стали пісні про маму та духовний кант «Дорога до Бога».
Концерт проходив під куполами Покровського храму, адже саме звідси, кожен з дітей почав свій шлях до Бога. В перервах між виконанням творів, звучали вітання, повчальні розповіді від керівника недільної школи ієродиякона Ніфонта (Омельчука). Зокрема, у вступному слові, отець Ніфонт повідав історію формування юнацького хору. «Недільній школі природно мати свій дитячо-юнацький хор. Виконуючи духовні канти, учні зможуть більш сердечно сприймати і засвоювати християнську науку. Хор допоможе виховувати дітей» — таке завдання, шість років тому, як нагадав отець Ніфонт, було поставлено перед тими, на кого покладалась організація юного хору. Так, особлива подяка за покладену працю прозвучала Гайдучик Ірині, дирегенту хору. Щира відданість Церкві поряд з досконалим володінням музичною освітою допомогли Ірині Борисівні сформувати чудовий ансамбль. Діти навчилися співати не тільки устами, а що також важливо — своєю душею, стараючись вкласти у кожну ноту, слово свої дитячі відчуття.
Серед гостей свята був присутній диригент архієрейського хору Володимир Гнатюк. Він високо оцінив виконання та подякував дітям за духовний спів. На завершення отець Ніфонт подарував кожному хористу диск богослужбових піснеспівів у виконанні дорослого хору та побажав надалі прославляти Бога своїми чистими голосами. Радісною звісткою для юних хористів стала новина про випуск в скорому часі особистого аудіо-диску, що стало можливо завдяки підтримці митрополита Ніфонта (Солодухи).
Впродовж шести років юнацький хор є постійним учасником усіх єпархіальних соціальних заходів. 26 березня хор прийняв активну участь в першій місіонерській подорожі учнів випускного класу недільної школи при Свято-Покровській церкві міста Луцька до виправної колонії міста Маневичі Волинської області.
Прес-служба єпархії