Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.04.2009. ЛУЦЬК. Престольне свято Благовіщенської общини міста

7 квітня, на свято Благовіщення парафинистый тимчасового храму на 40-му кварталі Луцька відзначили престольне свято. На запрошення настоятеля парафії протоієрея Володимира Літвенчука Божественну Літургію очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владиці співслужили благочинний Луцької округи протоієрей Никанор Шимко, настоятель храму Всіх святих землі Волинської Луцька протоієрей Володимир Яцишин, клірик Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Валентин Марчук та настоятель общини протоієрей Володимир Літвенчук.
Під час зустрічі архіпастиря отець Володимир зауважив, що уже на протязі багатьох років громада просить у місцевої влади виділити землю для будівництва храму, але постійно отримує відмову. «Увійдіть, дорогий владико, в цей тимчасовий храм і помоліться, щоб милосердний Господь молитвами Пресвятої Богородиці допоміг у вирішенні наших питань щодо будівництва храму»,- додав настоятель.
Вітаючи прихожан з престольним святом владика Ніфонт розповів присутнім євангельську історію свята. «В свій час Пречиста Діва Марія отримала Благу Звістку від архангела Гавриїла. Я вірю, що в скорому часі і ваша громада отримає добру звістку про надання вам землі для будівництва Божого Дому»,- зауважив митрополит.
Під час Літургії з благословення владики було вставлено особливе прохання за здоров’я мера міста та депутатів міської ради, щоб Господь вложив в їхні серця добрий намір щодо вирішення питання надання землі для будівництва храму на 40-му кварталі міста.
Під час молебня митрополит окропив присутніх святою водою. Після богослужіння владика вручив подарунок з Єрусалима благодійнику, котрий надає приміщення для парафіян Свято-Благовіщенської громади.
На богослужінні був присутній завідуючий сектором у справах релігії Волинської обласної державної адміністрації Володимир Дорошенко. Вітаючи настоятеля, Володимир Дорошенко висловив надію, що в скорому часі міська влада виділить землю для будівництва храму.
Прес-служба Волинської єпархії