Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.04.2009. ЄРУСАЛИМ. Розпочався візит Блаженнішого Митрополита Володимира до Святої Землі

2 квітня розпочався паломницький візит Блаженнішого Митрополита Володимира до Святої Землі, який триватиме до 9 квітня.
3 квітня в приміщенні Єрусалимської Патріархії відбулася зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви з Патріархом Єрусалимським Феофілом III та іншими членами Священного Синоду Єрусалимської Православної Церкви. Сторони обговорили актуальні питання, що хвилюють сьогодні Православний світ, а також торкнулися теми корисного впливу Єрусалимської Патріархії на міжконфесійне життя сучасного суспільства. Блаженніший Митрополит Володимир подякував Патріархові Феофілу за можливість щороку відвідувати Святу Землю, яка надається численним паломникам із України.
Напередодні цієї зустрічі з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира Єрусалимській Патріархії було передано дванадцять великих і стільки ж малих лампад в знак вдячності та поваги. Патріарх Феофіл щиро подякував за подарунки Предстоятелеві Української Православної Церкви та колективу Київського ювелірного заводу на чолі з головою правління Валерієм Воловиком.
У ніч з 3 на 4 квітня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у храмі Гроба Господнього. Предстоятелеві Української Православної Церкви співслужили його вікарні архієреї, співробітники Руської Духовної Місії в Єрусалимі, а також клірики єрусалимських храмів. З боку Єрусалимської Патріархії за богослужінням був присутній митрополит Елевтерупольський Христодул.
Разом із Архіпастирем цими днями в Єрусалимі перебуває декілька паломницьких груп із України.