Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.04.2009. ПОЛТАВА. Президент України відвідав Свято – Успенський собор Миргорода

У рамках робочої поїздки до області Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди 200-річчя М. Гоголя у Миргороді та село Гоголеве.
Президент відвідав заповідник-музей Миколи Гоголя в селі Гоголеве, Шишацького району, де відбулася церемонія посадки калинових кущів. Після завершення посадки калини Віктор Ющенко ознайомився із експозицією заповідника-музея Миколи Гоголя.
Після відвідання села Гоголеве Президент поклав квіти до пам’ятника М.В. Гоголю у Миргороді, також оглянув алею скульптур героїв творів письменника.
Глава держави відвідав Свято-Успенський Собор Миргорода у супроводі настоятеля Успенського собору протоієрея Іоанна Созанського та настоятеля Іоанно-Богословського храму Миргорода протоієрея Петра Товстяка.
Після цього у Палаці культури курорту «Миргоро» відбулись урочистості з нагоди 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя за участю Президента України Віктора Ющенка, віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, голови Полтавської ОДА Валерія Асадчева, заступника Глави Секретаріату Президента України Романа Безсмертного, Голови Нацради з питань культури та духовності при Президенті України Миколи Жулинського, письменника Івана Драча та ін
Прес-служба Полтавської єпархії