Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.2009. КИЇВ. Парламент розгляне законодавчі ініціативи у сфері свободи віросповідання та діяльності релігійних організацій

На новому пленарному тижні — від 31 березня до 3 квітня — Верховна Рада України розгляне кілька законопроектів з питань свободи віросповідання та діяльності релігійних організацій — у сесійному залі та у парламентських комітетах. Це зокрема законопроекти щодо дотримання таємниці сповіді, заснування релігійними організаціями навчальних закладів світського характеру тощо. Як повідомили в Інституті релігійної свободи, 31 березня під час пленарного засідання парламентарі розглянуть проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо дотримання таємниці сповіді (реєстр. № 1308, автор — народний депутат В.Марущенко). Документ пропонує створення умов щодо дотримання священнослужителями таємниці сповіді через усунення недоліків у сфері правової регламентації прав учасників кримінального процесу.
У режимі засідань парламентських комітетів 1 квітня депутати знову повернуться до розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів світського характеру (реєстр. № 2729, автори — народні депутати В.Стретович, О.Боднар, В.Малишев та В.Марущенко). Законопроект включений до порядку денного засідання профільного Комітету з питань науки і освіти, який вперше розгляне цю законодавчу ініціативу. Цей проект також у черговий раз розгляне Комітет з питань культури і духовності, члени якого раніше не змогли визначитися щодо доцільності запропонованих його авторами змін в сфері освіти.
Впродовж нового пленарного тижня на пленарному засіданні парламенту також планується до розгляду проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів (реєстр. № 2450), розробленого Кабінетом Міністрів України. Оскільки право громадян на мирні зібрання є складовою частиною реалізації права на свободу віросповідання, зазначений законопроект залишається у полі зору представників українських Церков і релігійних організацій.

www.irs.in.ua