Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.03.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт побував на сесії міської ради

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт був присутній на сесії Луцької міської ради, у порядку денному якої був розгляд питання про виділення земельної ділянки для будівництва Свято-Благовіщенського храму у Луцьку. Владику супроводжували настоятель Свято-Благовіщенської громади Луцька протоієрей Володимир Літвенчук та проректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
Потрібно сказати, що ще 2002-го року розробляється відповідна дозвільна документація, також у затвердженому генеральному плані забудови району передбачено земельну ділянку для будівництва храму. Однак питання про виділення земельної ділянки штучно гальмується очевидно у зв’язку з тим, що з 2005-го року на цю ділянку претендує релігійна громада іншої конфесії.
Митрополит Ніфонт розповів, що досить часто особисто звертався до міського голови, котрий обіцяв посприяти та допомогти у вирішенні цієї проблеми. Але, на жаль, питання до сьогоднішнього не тільки не вирішилось, але навіть загострюється. Архіпастир наголосив, що молився і буде молитися за владу і за волинський люд і сподівається що в скорому часі це питання буде розв’язане. Міський голова та депутати після довгої дискусії прийняли рішення про створення депутатської комісії, яка має вивчити це питання.

Прес-служба Волинської єпархії