Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.03.2009. КИЇВ. Пам’ятник Святому Володимиру сповзає в Дніпро

На Володимирські гірці в Києві просів ґрунт. Через це була пошкоджена металева огорожа та оглядовий майданчик перед пам’ятником Святому Володимиру. Асфальт просів, тріснув і тріщина фактично «відсуває» майданчик у бік Дніпра, повідомляє «Українська правда» з посиланням ТСН.
Праворуч від пам’ятника (якщо стояти обличчям до Дніпра) асфальт просів щонайменше на 20 сантиметрів і утворив западину. Площа просідання – близько півтора квадратних метри.
Асфальт починає просідати вже на відстані 1,5-2 метрів від постаменту. Ліва частина оглядового майданчика не постраждала.
З того боку, де ґрунт на схилі сповзає вниз, деякі металеві стрижні, що з’єднують конструкції огорожі, розірвані, і крайня частина огорожі також перекошена.
Бетонна основа металевої огорожі «від’їхала» від краю тротуару, утворивши тріщину шириною 20-40 сантиметрів, огорожа нахилилася у бік схилу Дніпра. Глибина тріщини – до півметра, довжина — близько трьох метрів. До металевої огорожі навіть не скрізь можна підійти – небезпечно. Тріщина фактично «відрізає» оглядовий майданчик від тротуару.
Мощена доріжка, що спускається з правого боку від пам’ятника до Володимирського спуску, також постраждала: там, де вона починається, перекосилися сходинки.
У цілому площа біля пам`ятника, яку так чи інакше зачепив зсув ґрунту, становить 8-10 кв. метрів. Жодних огорож навколо небезпечного місця не встановлено.
Пам’ятник Святому Володимиру, Хрестителеві Русі, був урочисто відкритий в Києві 28 вересня 1853 року.

kiev.pravda.com.ua