Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.03.2009. КИЇВ Віктор Ющенко — «Людина року в українському християнстві»

Премію «Людина року в українському християнстві 2008 року», започатковану Спілкою християнських письменників України (СХПУ) в 2007 році, одержав Президент України Віктор Ющенко. Як повідомив голова Спілки християнських письменників України Костянтин Шаповал, за нього проголосували: УПЦ КП (понад 4 тис. громад); УАПЦ (понад 1 тис. громад); РКЦ в Україні (близько 900 громад); Закарпатське об’єднання християнських євангельських церков Живого Бога (48 громад) та СХПУ.
Костянтин Шаповалов підкреслив, що список кандидатів формували голови релігійних конфесій та об’єднань, директори релігійних видавництв. Голос одного керівника релігійної конфесії чи об’єднання прирівнювався до 3 балів, а директора релігійного видавництва, зважаючи на те, що він представляє думку значно меншої кількості людей, — до 1 балу. Загалом до участі у визначенні володаря премії запрошення надіслали 52 керівники релігійних організацій, з них участь у голосуванні взяли 29. Згідно з офіційними результатами, кандидатура Віктора Ющенка набрала найбільшу кількість балів — 13.
На другому місці, як повідомляє Укрінформ, — отець-настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецької області (УПЦ) Михайло Жар, який взяв під опіку 20 ВІЛ-позитивних дітей. За нього проголосували: Українська Греко-Католицька Церква (понад 3 тис. громад); Братство незалежних церков та місій Євангельських християн-баптистів України (150 громад) та 4 видавництва. Загалом він набрав 10 балів.
На третьому місці — віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов. Його відзначили за християнське служіння, книговидання та художній фільм «Ілюзія страху». Він отримав 9 балів: голоси Всеукраїнського союзу Церков Євангельських християн-баптистів (понад 2 тис. 400 громад) та 6 видавництв.
Взагалі у списку на одержання премії було 10 кандидатів. З них по 1 балу отримали 4 особи, тобто їх підтримала тільки та організація, яка їх висунула.
Першу премію «Людина року в українському християнстві-2007» вручили Катерині Ющенко. Торік у голосуванні взяли участь 24 організації.
РІСУ