Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.03.2009. МІНСЬК (БІЛОРУСЬ). Міжнародна конференція обговорила стан релігієзнавства в Білорусі, Україні, Польщі, Росії

Більше 30-ти делегатів з Польщі, України, Російської Федерації та Республіки Білорусь взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Релігієзнавство на пострадянському просторі», яка 21-22 лютого 2009 року відбулася у Мінську, Республіка Білорусь. Державний комітет України у справах національностей та релігій представляла кандидат філософських наук Лариса Владиченко з доповіддю: «Релігієзнавство в Україні: освітні, наукові та громадські інституції».
Як повідомила прес-служба Держкомнацрелігій, у доповіді, зокрема, було висвітлено сучасний стан академічного релігієзнавства в Україні. Значна увага була приділена розгляду діяльності державних та громадських інституційних установ, які в своїй діяльності займаються теоретичними та практичними питаннями релігієзнавства.
Міжнародна науково-практична конференція діяла за декількома секційними напрямами: Історія вивчення релігії на пострадянському просторі та теоретичні проблеми релігієзнавства і релігієзнавчих дисциплін. Особлива увага у обговоренні приділялась питанням історії та сучасного стану релігієзнавства в Білорусії, Україні, Польщі, Росії, актуальність викладання даної дисципліни в вищих навчальних закладах.
У рамках конференції відбувся круглий стіл «Діалог теології і релігієзнавства в сучасному світі» під час якого учасники активно дискутували щодо питання взаємодії науки і релігії та обговорили перспективи для «теології» стати світською наукою.
Захід був спільно організований кафедрою релігієзнавства Інституту теології ім. св. Мефодія і Кирила Білоруського державного університету, Міжнародним громадським об’єднанням «Християнський Освітній Центр ім. св. Мефодія і Кирила», за участі Московського релігієзнавчого об’єднання на філософському факультеті Московського державного університету їм. М.В.Ломоносова, Незалежного науково-дослідницького центру (Волгоград) та «Молодіжної асоціації релігієзнавців» (Україна).

www.scnm.gov.ua/РІСУ