Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт привітав клірика Волинської єпархії протоієрея Миколая Рибчинського з 70-літнім ювілеєм

15-го лютого 70-річний ювілей відзначив поважний клірик Волинської єпархії митрофорний протоієрей Миколай Рибчинський.
Отець Миколай пройшов непростий життєвий шлях. Народився він на Рівненщині, після закінчення середньої школи поступив до Волинської Духовної семінарії. Однак через закриття семінарії і призив на військову службу юнак змушений був обирати світську професію. Так Миколай Рибчинський став учителем математики. Але душа, що спробувала на смак чистого хліба Слова Божого прагнула до науки духовної. Тому 1968-го року вчитель Микола Рибчинський вступив до Московської Духовної семінарії. Після закінчення семінарії молодого священика направили у Новосибірську єпархію, а через п’ятнадцять років, у 1985-му році отець Миколай став кліриком Ташкентської і Середньоазіатської єпархії, і останні вісім років був її секретарем.
2006-го року протоієрей Миколай Рибчинський повернувся в Україну, митрополитом Луцьким і Волинським був зачислений у штат Волинської єпархії УПЦ і став кліриком Свято-Покровського храму Луцька.
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт привітав отця Миколая з ювілеєм, побажав ще довго трудитись на ниві Христовій і бути гідним прикладом для молодого духовенства. Також владика від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира вручив ювіляру за ревну і старанну службу та з нагоди 70-ліття орден св. рівноапостольного князя Володимира ІІ-го ступеня.
До привітань архіпастиря долучились усі присутні в храмі і разом з хорами заспівали ювіляру «Многая літа».
Прес-служба Волинської єпархії