Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2009. СІМФЕРОПОЛЬ. В ювілей річниці виведення радянських військ, в храмах УПЦ молитовно вшанували воїнів-інтернаціоналістів

В день 20-річчя виводу радянських військ із Афганістану священнослужителі єпархії відслужили панахиду за спочилими воїнами. Панахиду було звершено біля пам’ятника в сквері Воїнів-інтернаціоналістів в центрі Сімферополя..
В військових операціях воювало більше 5 тисяч жителів Криму, 168 чоловік загинули, троє пропали без вісти. Ушанувати пам’ять зібралися нині ветерани, які живуть на півострові, військовослужбовці строкової служби, велика кількість кримчан різного віку.
За благословенням митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря єпархія вже багато років окормляє православних ветеранів-афганців.
Під патронатом голови Кримської республіканської організації «Український союз ветеранів Афганістану» голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергія Куніцина відновлюється кафедральний Олександро-Невський собор в Сімферополі; інші ветерани-афганці також допомагають відроджувати знищені в роки богоборства та будувати нові кримські православні святині.